Ampliació i reforma interior  d'habitatge I

2010-2011, Arnhem (NL)

Cuina y ampliació

Una nova relació entre interior i exterior

El disseny d'aquest hivernacle s'ha elaborat sobre la base d'una acurada comunicació entre el client i l'arquitecte. A causa d'aquesta interacció sinèrgica, el disseny s'ha pogut desenvolupar en una solució personalitzada per a les necessitats dels clients, tant en termes del programa com de la forma i de la materialització. El resultat es mostra com una ampliació amb un aspecte modern i contemporani. Simultàniament crea una relació harmònica amb la valorada arquitectura dels anys 30.

 

La secció transversal de l'hivernacle de jardí té un perfil en forma de ganxo. Mentre que el costat tancat de la secció forma una adequada separació en el límit de la propietat, el costat obert orienta la vista i al moviment feia el jardí.

L'interior i exterior interfluyen entre si, gràcies a l'elaboració de detalls intel·ligents que confirmen la forma principal. Així, s'ha portat la casa cap a fora i el jardí cap a dins.

 

 

Gràcies a persianes corredisses amb llepis horitzontals, la façana oest pot ser protegida contra el sol mentre que al mateix temps permet a la llum que caigui cap a dintre. Les posicions canviants en el temps de les persianes corredisses, fan que es percebi l'hivernacle com com una estructura dinàmica. Des de l'exterior s'experimenta una visió variada, que va canviant en el temps, mentre també a l'interior es creen atmosferes canviants

 

 

 

Projecte: Hivernacle

Lloc: Arnhem (NL)

Any: 2010-2011

Avantprojecte