Ampliació i reforma interior  d'habitatge III

2014-2015, Groesbeek, Nijmegen (NL)

Exterior i interior

Una nova experiència de la casa i el jardí

 

 

El projecte consistia en una renovació completa i integral de tota la planta baixa de la casa i una part del primer pis.

 

El menjador s'ha mogut cap a una nova ampliació en la part posterior de la casa. L'espai de l'antic menjador ha estat afegit a la sala d'estar amb la finalitat de realitzar la seva desitjada ampliació. El nou menjador té una relació directa amb la nova cuina que és àmplia i moderna. Amb la renovació de la sala d'estar, aquesta va ser proveïda d'una elegant i moderna xemeneia de gas. Altres intervencions, com la transformació del garatge existent en un safareig i espai d'emmagatzematge, l'ampliació del petit dormitori en el segon pis o optimitzar la il·luminació de la sala de piano, també formaven part del projecte.

 

Una estructura d'armadura va fer possible dotar l'ampliació d'una gran finestra de cantonada i portes corredisses completament transparents. Això fa que l'habitatge es relacioni millor amb el jardí i que el jardí pugui ser experimentat des de l'interior de la casa. La materialització càlida de la façana a través de l'ús de Làrix vermell-marró, crea un contrast amb l'acabat fred d'alumini de la coberta i el pedestal de formigó polit a la vista. Finalment, la nova ampliació articula el contrast entre el nou i l'existent, mentre que al mateix temps es crea un conjunt harmònic.

 

 

La façana oest de l'ampliació està dotada amb portes corredisses mòbils i la façana sud de persianes plegables. Igual com en el cas de l'hivernacle de la ciutat, les posicions variables en el temps de les persianes, fan que es percep l'ampliació com una estructura dinàmica. L'exterior ofereix amb el curs del temps una imatge canviant i a l'interior és possible crear diferents atmosferes.

 

 

 

Projecte: reforma i ampliació d'un habitatge aïllat

Lloc: Groesbeek (NL)

 

Any: 2014-2015