Vila Curaçao

2012-2013, Vista Royal, Jan Thiel, Curaçao (Antilles Holandeses)


Arquitectura moderna i realitat

 

Aquesta vila està situada sobre un terreny lleugerament inclinat i amb unes impressionants vistes del Mar Carib. A través d'un volum massiu en el nivell més baix i que acull el garatge, s'eleven els pisos superiors de la vila. Com a conseqüència de la reculada de la planta inferior, la vila sembla surar sobre el sòl.

 

L'ús d'un sistema estructural tipus ‘Dom- ino’, que ens recorda a l'arquitecte Le Corbusier, oferia la possibilitat d'una distribució lliure, tant de la planta, com de la façana. Això, al seu torn, va fer possible l'ús de grans superfícies de cristall que a la sala d'estar i el dormitori principal ofereixen vistes panoràmiques al mar. Les finestres de cristall s'estenen des del sòl cap al sostre, fent que l'espai interior i la terrassa interflueixen entre si i que s'emmarquin les vistes.

 

A nivell de la materialització s'ha explotat el contrast en color i tactilidad entre els forjats, les columnes i les parets de formigó, arrebossades, de color blanc i de caràcter abstracte, i els elements més concrets, relacionats al context i acabats amb pedra natural.

 

 

Projecte: Vila en Curaçao

Lloc: Vista Royal, Jan Thiel, Curaçao

 

Any: 2012-2013