Vila Hacilar (Turquía)

2009, Hacilar  (TR)

Relacionat amb el lloc

 

Aquesta casa de vacances, té una sala d'estar àmplia, quatre dormitoris, dues cambres de bany, una terrassa en la planta baixa i una terrassa a l'àtic. L'habitatge té una superfície útil d'uns 300 metres quadrats.

 

El desenvolupament espacial del projecte no solament ha estat determinat pel programa, sinó també és en gran manera conseqüència de la geografia del terreny i de la vista a la ciutat propera.

 

Després d'haber passat per la passarel·la, el visitant arriba a una ‘zona d'intermedi’. Aquesta zona marca la transició entre l'exterior i l'interior. Aquest lloc es crea de manera senzilla mitjançant l'alliberament de les bigues i columnes de l'estructura. No obstant això, al mateix temps s'aconsegueix donar un fort accent a la composició de la façana. La façana es caracteritza també per l'ús de pedra natural de la zona. L'estructura irregular i natural de la pedra, forma un contrast tàctil amb l'estructura de formigó llisa, tecnològica i perfeccionista. L'escala interior és un element central que s'il·lumina a través d'una claraboia i que connecta els diferents nivells de planta entre si. Amb un mínim de recursos i intervencions modestes, s'ha creat un edifici animat, variat i expressiu. L'edifici s'insereix perfectament en el seu entorn i contesta d'una forma natural sensible a les qualitats del seu voltant.

 

 

 

Projecte: casa de vacances

Lloc: Hacilar (Turquia)

Any: 2008