Duplexwoningen & winkel

2010-2011, Arnhem (NL)

Interieur

Plattegronden, gevel en doorsnede




Tussen traditie en moderniteit

Het hier gepresenteerde pand is gelegen in de Arnhemse binnenstad. In nabijheid bevindt zich onder andere de Jansplaats met de uit de eerste helft van de negentiende eeuw stammende St. Janskerk. Aan ons was de uitdaging om, binnen de bescheiden afmetingen van het bestaande pand, twee nieuwe appartementen en een winkelruimte te realiseren. Gezien de beperkte afmetingen van het pand was dat geen eenvoudige opgave. Het resultaat van de ontwerpinspanningen mag er echter zijn!

 

Het gehele interieur ondergaat een ingrijpende metamorfose. Ook structuurbepalende elementen zoals de houten trappen, krijgen een nieuwe plek en worden geheel vernieuwd.

Het woonprogramma is op moderne wijze opgelost. Namelijk door gebruik te maken van twee duplexappartementen. Eén appartement strekt zich uit over de eerste en tweede verdieping en het andere appartement over de tweede en derde verdieping. In doorsnede grijpen de duplexwoningen als twee L-vormen in elkaar.

 

De winkelruimte blijft gehandhaafd op de begane grond, maar wordt geheel gerenoveerd en zal worden voorzien van een nieuwe, aan de classicistische architectuur gelieerde, houten gevelpui. De gevel reageert daarmee op vergelijkbare historische voorbeelden uit de omgeving.

 

 

Project: Woon- en winkelgebouw

Plaats: Arnhem (NL)

Jaar: 2010-2011

Project